Privatflygersertifikat

Volda Ørsta Flyklubb har skuleavdeling som driv opplæring til dei som ynskjer å ta PPL, LAPL, Night Rating. Vi arrangerer også teoretisk støtteundervisning dersom dette er ønskelig. Eit PPL sertifikat danner grunnlaget for ei eventuell kommersiell utdanning, og CPL (commercial pilot license).

Vi tilbyr opplæring i to ulike flysertifikat. Motorfly og sportsfly. Sportsfly er det rimlegaste alternativet og egnar seg godt til hobbybruk, motorfly er litt meir komplekst og egnar seg både til hobby, men også for vidare utdanning.

Kontakt oss så hjelper vi deg med kva du skal velge!

Teori til PPL (A) og LAPL (A) består av ni fag. Når samtlige eksamener er bestått, er teorien gyldig i 24 måneder. Ein må derfor være ferdig med skill test innanfor denne tidsramma. Tabellen til venstre er henta frå Luftfartstilsynet sine sider og viser alle PPL-fag samt tillatt tidsbruk på eksamen. Eksamen gjennomførast hos statens vegvesen på utvalgte trafikkstasjoner.

Eit tips til deg som ønskjer å ta PPL eller LAPL er å begynne å lese så raskt som mogleg, og gjerne før ein starter å fly. Det vil være til god hjelp gjennom heile det praktiske flyprogrammet.

Aktuelle lenker:

  • https://luftfartstilsynet.no/aktorer/utdanning/pilot/teorieksamen-for-privatflygere/
  • http://privatfly.no
  • http://www.nlf.no/motorfly/den-store-motorflyboken-tilgjengelig-n